top of page

Spencer

Fitxa tècnica

Títol original: Spencer

 

Data d’estrena: 19-11-2021

Durada: 116 min

 

Direcció: Pablo Larraín

 

Guió: Steven Knight

 

Música: Jonny Greewood

 

Fotografia: Claire Mathon

 

Cast: Kristen Stewart, Sally Hawkins, Sean Harris,

Timothy Spall, Jack Farthing, Richard Sammel, Amy

Manson, Ryan Wichert, Michael Epp, Wendy Patterson,

Niklas Kohrt, John Keogh, Shaun Lucas, Marianne Graffam, Olga Hellsing, Jack Nielen, Ben Plunkett-Reynolds, Matthias Wolkowski, Oriana Gordon.

 

Productora: Fabula Komplizen Film, Shoebox Flims, Filmnation Entretainment

 

Gènere: Drama, Biografic

Distribuidora: Neon

 

Idioma original: Anglès 

 

Localitzacions: Regne Unit, Estats Units, Alemaya i Chile.

 

Premis: 2021: Festival de Venecia: Seció oficial a concurs, Satellite Awards.

68-x-98-SPENCER-nuevo-póster-v2-na.jpg

Argument

La pel·lícula narra un relat fictici de les decisions que van portar a Diana, princesa de Gal·les a acabar el seu matrimoni amb el Carles de Gal·les i renunciar a la família reial britànica.​

 

Biopic de Lady Di que explica la història d’un cap de setmana crucial a principis dels anys 90, quan la princesa Diana Frances Spencer decideix que el seu matrimoni amb el príncep Carles no estava funcionant, i que necessitava desviar-se d’un camí que l'havia posat en primera fila per algun dia ser reina. El drama té lloc durant tres dies, en una de les seves últimes vacances de Nadal a la casa de Windsor a la seva finca de Sandringham en Norfolk, Anglaterra. 

La princesa Diana

La princesa Diana prové d’una família de classe mitjana, però aquesta és casa amb el Príncep de Gal·les, assumint així el càrrec. 

Es mostra a la princesa com un personatge humil i desentesa, que pateix molts problemes, desencadenats per la vida burocràtica i la pressió constant de formar part de la família reial.


El matrimoni manté una relació quasi inexistent malgrat que tenen dos fills. El pare, el príncep Carles no es mostra una relació gaire propera amb els seus nens, contrast mostrat amb el qual es veu com la mare, lady Diana intenta ser lo més propera possible als seus fills. 

La pel·lícula mostra molts problemes, com ara la soledat, les  al·lucinacions i trastorns alimentaris que patia la princesa. 

Plans

Al llargmetratge es fan servir tant plans estàtics com mòbils, s’usen recursos de càmera en mà (per tal d’integrar a l’espectador dins de la pel·lícula), drons pels plans aeris.

La pel·lícula utilitza diversos plans, com ara són els frontals, zenitals, primers i primeríssims plans, picats, contrapicats, generals, etc. Aquests, es fan servir majoritàriament per expressar els sentiments de Diana.

Llum

La llum durant tota la pel·lícula acostuma a ser tènue i fins i tot freda en alguns casos per tal de remarcar la clara angoixa de diverses escenes. ​

Escenografia
Intenta mostrar l’estètica del palau reial britànic situant-nos en un temps i lloc específic. 

Color

Predominen els colors vius i càlids, com ara el vermell, el groc, el blau i el verd, però aquests no són gaire saturats. Els colors durant la filmació van variant segons les situacions, acostumen a ser freds en moments de tensió i càlids en moments desentesos, com per exemple quan la princesa està amb els seus fills.  

Vestuari

Podem observar que l’obra està basada en una sèrie de fets succeïts el 1991 gràcies a l’atmosfera aconseguida pel vestuari, realitzat i dissenyat per Jacquéline Durran, guanyadora de dos Oscar pel vestuari a altres llargmetratge.

Lady Di es reconeguda per ser una dona caritativa, i a part, també pel seu gran estil a l’hora de vestir, aquest ha quedat retratat a la perfecció per la dissenyadora.

Musica

La música que acompanya tota la pel·lícula és una banda sonora de Jonny Greenwood que busca combinar free-jazz i música barroca.

Sorry we miss you

Fitxa tècnica

Títol original: Sorry We Missed You

Any: 2019

Durada: 101 min.

País: Regne Unit 

Direcció: Ken Loach

Guió: Paul Laverty

Música: George Fenton

Fotografia: Robbie Ryan

Cast: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor, Nikki Marshall, Harriet Ghost, Bufona E Greenwood, Alfie Dobson, Mark Birch, Ross Brewster, Julian Ions, Charlie Richmond, Brad Hopper, Mark BurnsStephen CleggNorman SansomJack Berry.

Productora: Coproducción Reino Unido-Francia-Bélgica; 

Sixteen Films, BBC Films, BFI Film Fund, Les Films du Fleuve, Why Not Productions, Wild Bunch.


Distribuïdora: Front Row Filmed Entertainment

Gènere: Drama | Drama social. Família

Sorry_We_Missed_You-527432675-large.jpg

Argument

Ricky i la seva família han estat lluitant contra els deutes des de la crisi financera de l'any 2008. Afortunadament per a ells es presenta una gran oportunitat per a aconseguir prendre's un respir i optar, fins i tot, a una mica d'independència gràcies a una nova furgoneta. La família decideix crear una franquícia de lliuraments a domicili. És un treball dur i que la dona de Ricky sigui assistent no és una cosa que facilita la situació. No obstant això, la família es mostra decidida a mantenir-se unida, sense importar les dificultats que apareguin en el camí.

Kenneth Loach és un director de cinema britànic, autor de títols com Agenda oculta (1990), Terra i llibertat (1995) o El meu nom és Joe (1998), en els quals va plasmar les seves inquietuds polític-socials amb un fort component de denúncia.
És un autor de Free Cinema, la seva obra va incidir particularment en la situació de les classes més desfavorides del Regne Unit, sobretot a partir de l'ascens al poder de Margaret Thatcher.

Plans

La pel·lícula fa ús de molts plans estàtics i algú movil. Això incrementa el sentiment d'agobi i incomoditat que pateix la família al llarg de la pel·lícula. 

La pel·lícula utilitza diversos plans, com ara són els frontals, zenitals, primers i primeríssims plans, picats, contrapicats, generals, etc. Aquests, es fan servir majoritàriament per expressar els sentiments de desesperació de la família.

Llum
La llum durant tota la pel·lícula acostuma a ser natural, per no dir que no hi ha cap moment en el qual la llum sigui artificial. Això aconsegueix que l'espectador empatitzi més, ja que veu com els escenaris i les llums són iguals a la vida real. 

Escenografia
Les escenes majoritàriament es desenvolupen a la casa de la família, el treball del pare i el transport públic per tal de mostrar la situació frenètica i repetitiva patida pels personatges.  

Color
Predominen els colors pàl·lids i poc saturats, normalment s'acostumen a utilitzar aquests tons quan es vol transmetre x sensacions i emocions, en aquest cas es busca transmetre la tristesa i desesperació. 

Vestuari
Podem observar que l’obra està basada a partir de l'any 2008, per tant, la roba és de l'actualitat. Al ser una família treballadora, la roba va en relació amb la situació econòmica de la casa. No utilitzen marques cares, i en cas d'utilitzar-les és fruit de l'esforç de molts mesos de treball i estalvi, com per exemple amb la jaqueta que en Seb va vendre, es revela que la seva mare va haver d'estalviar molt durant bastant temps per tal de comprar-li la jaqueta al seu fill. 

Musica

Apareix en moments puntuals per oferir més dramatisme a les escenes. 

bottom of page